1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

why my laptop screen goes black ??

Discussion in 'Hardware' started by MeetHere, Jul 5, 2008.

  1. #1
    hello
    i have a compaq laptop..

    I upgraded the RAM recently to 1.5

    but after that, sometimes when working, the screen goes black (and once it gone white too ) :(

    But the cpu keeps on working.. i mean if a song was playing, it keeps on playing.

    Then I have to restart the computer again to see it back normal.. :eek:
    SEMrush
    Any comp geek here to help me ??
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
    SEMrush
  2. wrmineo

    wrmineo Peon

    Messages:
    3,088
    Likes Received:
    379
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #2
    Have you tried turning off all Energy Saver settings; i.e. hibernation et al
     
    wrmineo, Jul 5, 2008 IP
  3. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #3
    no, they are on..
    i often do hibernation..
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  4. Kerosene

    Kerosene Alpha & Omega™ Staff

    Messages:
    11,363
    Likes Received:
    571
    Best Answers:
    4
    Trophy Points:
    385
    #4
    Maybe you should reseat your new ram.
     
    Kerosene, Jul 5, 2008 IP
  5. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #5
    reseat means ? :(
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  6. Kerosene

    Kerosene Alpha & Omega™ Staff

    Messages:
    11,363
    Likes Received:
    571
    Best Answers:
    4
    Trophy Points:
    385
    #6
    Take it out and put it in again :D
     
    Kerosene, Jul 5, 2008 IP
  7. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #7
    are you sure, it will work ?? you had same problem ?
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  8. Kerosene

    Kerosene Alpha & Omega™ Staff

    Messages:
    11,363
    Likes Received:
    571
    Best Answers:
    4
    Trophy Points:
    385
    #8
    If your problems started after a RAM upgrade, then there's every chance that it's not in properly. Reseating isn't a big deal, it's not exactly brain surgery to remove RAM - if you've never done it before, just Google it :)

    Your laptop manual will probably give you step by step instructions on removing the RAM. Most Compaqs are pretty easy to work with (I've got a Presario that's had all sorts of RAM in and out of it over the last couple of years).
     
    Kerosene, Jul 5, 2008 IP
  9. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #9
    hmm, ok..
    any other super geek here ?? :D
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  10. miikey

    miikey Peon

    Messages:
    122
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #10
    Make sure that the RAM you bought is compatible?, All sticks of RAM have to be the same.
     
    miikey, Jul 5, 2008 IP
  11. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #11
    my 0.5 gb is original
    while the new added 1gb is from transcend..
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  12. miikey

    miikey Peon

    Messages:
    122
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #12
    What makes of RAM have you put in?
     
    miikey, Jul 5, 2008 IP
  13. deluxdon

    deluxdon Catch Me If You Can...!!!™ Staff

    Messages:
    25,457
    Likes Received:
    1,938
    Best Answers:
    32
    Trophy Points:
    480
    #13
    Both one (original and newone) are transcend MeetHere :confused:

    DON.
     
    deluxdon, Jul 5, 2008 IP
  14. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #14
    No.. the half GB is the original compaq/hp made
    and the new 1GB is from transcend.

    The vendor said, the transcend one is compatible with every laptop.. doesn't make sense.

    Though the computer works great, but during once or twice a day, the problem occurs.
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  15. deluxdon

    deluxdon Catch Me If You Can...!!!™ Staff

    Messages:
    25,457
    Likes Received:
    1,938
    Best Answers:
    32
    Trophy Points:
    480
    #15
    Better you contact your nearer compaq service provider immediately and let them know of this for quick solution.

    DON.
     
    deluxdon, Jul 5, 2008 IP
  16. Richie_Ni

    Richie_Ni Illustrious Member

    Messages:
    10,727
    Likes Received:
    1,175
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    410
    #16
    Are you sure that the RAM is compatible with your laptop?

    Either call compaq support or get yourself a new one :D
     
    Richie_Ni, Jul 5, 2008 IP
  17. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #17
    yes it is compatible..
    RAM doesnt require many things for compatibility.. just speed and sodim is enough..

    Can't afford new :(
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  18. informationHell

    informationHell Peon

    Messages:
    931
    Likes Received:
    10
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #18
    i m also having the same problem but the screen doesnt go black, it goes to any other random color instead
     
    informationHell, Jul 5, 2008 IP
  19. MeetHere

    MeetHere Prominent Member

    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    994
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    330
    #19
    yeh, it happened to me.. it gone White once.
     
    MeetHere, Jul 5, 2008 IP
  20. EGS

    EGS Notable Member

    Messages:
    6,078
    Likes Received:
    438
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    290
    #20
    What operating system..?
     
    EGS, Jul 9, 2008 IP