1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

What is this? -> google_page_url <-

Discussion in 'Guidelines / Compliance' started by FreeFox, Jun 25, 2005.

  1. #1
    Hi, i have found one site with Adsense ads that was not relevant with page content, i open source code and find this:

    ==========================================
    google_ad_width = 728;
    google_ad_height = 90;
    google_ad_format = "728x90_as";
    google_ad_type = "text_image";
    google_ad_channel ="8485205906";
    google_page_url = "http://www.directoryofschools.com";
    google_color_border = "E0FFE3";
    google_color_bg = "E0FFE3";
    google_color_link = "0000CC";
    google_color_url = "008000";
    google_color_text = "000000";
    ==========================================

    What si this? google_page_url = "http://www.directoryofschools.com";

    I can't find this at code creation page, is this classic code alter?
    Is this ok, i thing is not or i am wrong?
    SEMrush
    Page where i have find this code is not www.directoryofschools.com it is www.something.net
     
    FreeFox, Jun 25, 2005 IP
    SEMrush
  2. NeoGen

    NeoGen Writer

    Messages:
    2,304
    Likes Received:
    301
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    230
    #2
    something.net seems to be a parked domain.. and I can't see any google ads on the same..
     
    NeoGen, Jun 25, 2005 IP
  3. TommyD

    TommyD Peon

    Messages:
    1,397
    Likes Received:
    76
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    Me neither.

    :confused:
     
    TommyD, Jun 25, 2005 IP
  4. FreeFox

    FreeFox Peon

    Messages:
    71
    Likes Received:
    1
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    www.something.net is not that site, i don't want to put that site name becouse i don't now is this bad or not and don't wont to make trouble to somebody i just ask about code alter problem!
     
    FreeFox, Jun 25, 2005 IP
  5. TommyD

    TommyD Peon

    Messages:
    1,397
    Likes Received:
    76
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #5
    I wrote Google asking about it.

    If you can display ads on one page, but have the bot crawl another, it has certain legitimate [i feel] applications for me. I want to display adsense ads on a member page with member's content, but not let the bot see personal information, so I want to redirect them to a content only page.

    I'll post what I find when I get it back.

    tom
     
    TommyD, Jun 25, 2005 IP
  6. FreeFox

    FreeFox Peon

    Messages:
    71
    Likes Received:
    1
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #6
    People, this code "google_page_url = "http://www.directoryofschools.com";" is one page www."somestupidpage".net and they don't have any connections with site from code,they site is in some language that is diferent than english ads.

    It's like this i put on my site german site www."mysite".de:
    "google_page_url = "http://www.yahoo.com";"
     
    FreeFox, Jun 25, 2005 IP
  7. exam

    exam Peon

    Messages:
    2,434
    Likes Received:
    120
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #7
    google_page_url variable points to the base url of the page if the ads are to be put on a framed page. You can't just change that to something else to get "better" ads. You would be modifying the code and that's against the TOS.
     
    exam, Jun 25, 2005 IP
  8. TommyD

    TommyD Peon

    Messages:
    1,397
    Likes Received:
    76
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #8
    I have received a response from G about "google_page_url".

    To paraphrase, what I asked and what they answered:

    1. I asked if I can put ad in one frame, but have another frames content index, and if "google_page_url" is the way to do it.
    G responded, no. Althougth they said my question was recorded as a potential feature in the future.

    2. I asked if I could put ads on a secured members-only page, and redirect the index bot to a page that has been stripped of personal information, but retained the member's nonpersonal content. And once again asked if "google_page_url" could be used.
    G responded no. Having the "google_page_url" target/redirected to anything other than document.location (the page where the ads lie on) would be a violation of current TOS.

    So...... I guess the main answer was NO, .... currently.

    hth,

    tom
     
    TommyD, Jun 28, 2005 IP
  9. webdesignlist

    webdesignlist Peon

    Messages:
    86
    Likes Received:
    4
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #9
    tom your'e lucky...

    the guy who responded to me didnt really understand the question and said that the feature wasnt currently available !
     
    webdesignlist, Jun 28, 2005 IP
  10. TommyD

    TommyD Peon

    Messages:
    1,397
    Likes Received:
    76
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #10
    Now I'm Jinxing myself, every time I something good about a company, I get screwed, but I have to say G has been very friendly to me. They've corrected me when I made a mistake, and responded informatively to even my dumbest questions.

    Would be nice to have the feature where the content of one frame is indexed, for ads in another.

    later,

    tom
     
    TommyD, Jun 28, 2005 IP