1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

We have two sites that are [url]www.xxx.com[/url] and [url]www.xxx.co.in[

Discussion in 'Search Engine Optimization' started by seokutty, May 21, 2007.

  1. #1
    Hi friends,

    We have two sites that are www.xxx.com and www.xxx.co.in . For both this site we are using same ftp and same pages. Simply reflecting this both sites. How it will effect to SEO?

    Thanks
    SEMrush
     
    seokutty, May 21, 2007 IP
    SEMrush
  2. stock_post

    stock_post Prominent Member

    Messages:
    5,213
    Likes Received:
    249
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    310
    #2
    Not really sure but what about duplicate content issue?

    Why don't you re-direct one to the other.

    Thanks
     
    stock_post, May 21, 2007 IP
  3. seokutty

    seokutty Peon

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    The reason is whenever changes we r making for www.xxx.com , it should effect for www.xxx.co.in. We will not redirect because the both sites should be visible!!!!!!
     
    seokutty, May 21, 2007 IP
  4. dam_sid

    dam_sid Banned

    Messages:
    241
    Likes Received:
    6
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    In general, the search engines frown upon mirror sites and do not hesitate to assess duplicate content penalties when they feel they are warranted.
     
    dam_sid, May 21, 2007 IP
  5. seokutty

    seokutty Peon

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #5
    But this site are getting Pr3 for www.xxx.com and PR5 for www.xxx.co.in..If Search Engine Doesn't like this how this site is getting PR3 and PR5 ? ?????????????
     
    seokutty, May 22, 2007 IP
  6. kh7

    kh7 Peon

    Messages:
    2,715
    Likes Received:
    109
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #6
    The problem isn't with PR, it's with which pages are getting indexed. In your case there is a case for having both sites - as one would be aimed at the Indian market, the other at the international (US) market. Still I would personally make sure they are two different sites. Use the Indian one to market specifically to Indian people, for instance by giving it a more local 'feel' or even by splitting up in the main languages there.

    If you don't do that, at least redirect your users based on where they are from - so that Indians will only see the .co.in site and the rest of the world sees the .com site.
     
    kh7, May 22, 2007 IP
  7. forumrating

    forumrating Notable Member

    Messages:
    6,566
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    275
    #7
    its better to redirect one domain 2 other, running same site on 2 different ftp is just insane, so u do uploading 2 times for same content
     
    forumrating, May 22, 2007 IP
  8. login

    login Notable Member

    Messages:
    8,849
    Likes Received:
    349
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    280
    #8
    Dont care about the PR. Redirect 301. Why do you want two identical sites anyway ?
     
    login, May 22, 2007 IP
  9. forumrating

    forumrating Notable Member

    Messages:
    6,566
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    275
    #9
    serious waste of time,

    let me give example

    say you are making a new website layout in photoshop

    will u work for the same design from 2 different machines :eek:

    if ur so unsecured about hosting use cluster servers, dnt know why 2 different ftp for same site :mad:
     
    forumrating, May 22, 2007 IP
  10. grrajeshkumar

    grrajeshkumar Peon

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #10
    The best way to do is to park your 1 domain to another - in that way you still have the different domain names appear in the address bar for that respective domains.
     
    grrajeshkumar, May 22, 2007 IP
  11. seokutty

    seokutty Peon

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    Thanks To you all
     
    seokutty, May 22, 2007 IP
  12. bnvrc

    bnvrc Peon

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #12
    check in google how many pages you have as supplemental results. This will give you idea that you should not waste your time in having 2 sites. Also duplicate content filter will come into effect, for sure as content is same...
     
    bnvrc, May 22, 2007 IP
  13. seokutty

    seokutty Peon

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #13
    I Checked that both sites. But even single page not indexed in supplimentl result page..
     
    seokutty, May 24, 2007 IP
  14. seo-mumbai

    seo-mumbai Well-Known Member

    Messages:
    2,004
    Likes Received:
    183
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    105
    #14
    do u have any other use?.Still reditect co.in to com u get pr 5 to com also if u need 2 sites just write 1 - 3 articles and make them unique.
     
    seo-mumbai, May 24, 2007 IP
  15. SEO Madrid

    SEO Madrid Peon

    Messages:
    108
    Likes Received:
    3
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #15
    There isn't a real problem in having two domains with the same content, but be sure that only one of them will rank, you'll never get the two domains rankings for the same keyword. So, probably it's more practical focusing on building the popularity of just one of the two domains.
     
    SEO Madrid, May 24, 2007 IP
  16. trichnosis

    trichnosis Prominent Member

    Messages:
    13,780
    Likes Received:
    333
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    300
    #16
    i think google will filter them bacause of the dublicate content. i think you must use 301 redirect for one one of them
     
    trichnosis, May 24, 2007 IP
  17. tinkerbox

    tinkerbox Peon

    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #17
    tinkerbox, May 24, 2007 IP