1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Use google UK instead of google.com

Discussion in 'Keyword Tracker' started by dulcificum, May 15, 2011.

  1. #1
    How do I force it to use local google instead?
    SEMrush
     
    dulcificum, May 15, 2011 IP
    SEMrush
  2. dulcificum

    dulcificum Active Member

    Messages:
    535
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    68
    #2
    It says change the country to be only UK but there's no option for that in settings.
     
    dulcificum, May 15, 2011 IP
  3. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,326
    Likes Received:
    2,614
    Best Answers:
    462
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #3
    There's not a way with the current Google API unfortunately (there used to be, but they don't have it available anymore). I believe the current API just targets as what the user would see if they were on the IP that your script is on.
     
    digitalpoint, May 15, 2011 IP
  4. libertyreservehosting

    libertyreservehosting Peon

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    libertyreservehosting, May 16, 2011 IP
  5. dulcificum

    dulcificum Active Member

    Messages:
    535
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    68
    #5
    So if I host the script in the UK that will use google.co.uk?

    Can someone point me to a link to the script hosted in the UK?
     
    dulcificum, May 16, 2011 IP
  6. maxholloway

    maxholloway Peon

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #6
    You can change this in the settings.

    Weirdly turning off customized search is now *really* difficult to do!
     
    maxholloway, May 17, 2011 IP
  7. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,326
    Likes Received:
    2,614
    Best Answers:
    462
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #7
    It's definitely not in the settings. Do you even know what's being talked about?
     
    digitalpoint, May 17, 2011 IP
  8. caios007

    caios007 Active Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    66
    #8
    Would like some help with this too please.

    My script is already hosted on a UK server
     
    caios007, Jun 10, 2011 IP
  9. brainmasterinfo

    brainmasterinfo Member

    Messages:
    177
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    48
    #9
    It's very simple. Just change up the default settings of your browser to .co.uk!
     
    brainmasterinfo, Jun 14, 2011 IP
  10. om3

    om3 Member

    Messages:
    180
    Likes Received:
    1
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    30
    #10
    Login to your server and try to change your browser for UK if you have access to your server where your script is hosted.
     
    om3, Jun 14, 2011 IP
  11. mohitvohra27@gmail.com

    mohitvohra27@gmail.com Peon

    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    just type in address bar google.co.uk and make homepage
     
    mohitvohra27@gmail.com, Jun 14, 2011 IP
  12. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,326
    Likes Received:
    2,614
    Best Answers:
    462
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #12
    You guys have no clue what this thread is about it seems. lol
     
    digitalpoint, Jun 14, 2011 IP
  13. dulcificum

    dulcificum Active Member

    Messages:
    535
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    68
    #13
    I didn't think my first post was all that unclear...
     
    dulcificum, Jun 15, 2011 IP
  14. msk19994

    msk19994 Well-Known Member

    Messages:
    1,030
    Likes Received:
    5
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    160
    #14
    if you are using chrome browser and live in the uk and your ip is uk then chrome will change it to uk as i was using a ip hider once and my ip changed to another country then when i opened chrome it changed my google.com to google.ca as the ip which was shown was of canada
     
    msk19994, Jun 15, 2011 IP
  15. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,326
    Likes Received:
    2,614
    Best Answers:
    462
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #15
    And what gives you the impression that this thread has anything to do with a web browser or using one? lol
     
    digitalpoint, Jun 15, 2011 IP
  16. msk19994

    msk19994 Well-Known Member

    Messages:
    1,030
    Likes Received:
    5
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    160
    #16
    I am so stupid i didnt read the forum on which this thread was on sorry (keyword tracker) LOL
     
    msk19994, Jun 15, 2011 IP
  17. esson

    esson Peon

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #17
    yeah right its not the right forum category mate
     
    esson, Jun 19, 2011 IP
  18. jaxrobinson

    jaxrobinson Peon

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #18
    I think instead of going for these complications simply type google.co.uk in the address bar
     
    jaxrobinson, Jun 21, 2011 IP
  19. uroojchaudhary

    uroojchaudhary Peon

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #19
    only way is to do such a thing is to be in uk otherwise open it with .co.uk
     
    uroojchaudhary, Jun 22, 2011 IP
  20. dulcificum

    dulcificum Active Member

    Messages:
    535
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    68
    #20
    Please read the post before supplying useless answers.
     
    dulcificum, Jul 4, 2011 IP