1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Uploaded my sitemap and its not working advice please

Discussion in 'Google Sitemaps' started by ritchie111, Jul 19, 2006.

  1. #1
    Hi eveyone,
    Here is the problem, I have uploaded my sitemap to my ftp and its not showing online :(
    Can anyone help me out please
    SEMrush
     
    ritchie111, Jul 19, 2006 IP
    SEMrush
  2. websitetools

    websitetools Well-Known Member

    Messages:
    1,508
    Likes Received:
    25
    Best Answers:
    4
    Trophy Points:
    170
    #2
    XML sitemap? If so: Have you submitted it to Google and how long time have you waited?
     
    websitetools, Jul 19, 2006 IP
  3. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    Hi its a PHP sitemap , I hav'nt added it to google as of yet i just need to know where i can find it, this is so :eek: but im really new to this :(
    Is this correct i have uploaded it to my root on my ftp?
    at www.crystalglassfantastic.co.uk

    Regards Ritchie
     
    ritchie111, Jul 19, 2006 IP
  4. freespace

    freespace Well-Known Member

    Messages:
    718
    Likes Received:
    15
    Best Answers:
    1
    Trophy Points:
    140
    #4
    freespace, Jul 19, 2006 IP
  5. MaxPowers

    MaxPowers Peon

    Messages:
    261
    Likes Received:
    5
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #5
    Being a self-proclaimed newbie, I'd guess that it's one folder up from root...

    When you log into your FTP look for a folder called public_html, htdocs, or www

    It could be named anything, bu tthose are most common and would explain why it's not web-root
     
    MaxPowers, Jul 20, 2006 IP
  6. websitetools

    websitetools Well-Known Member

    Messages:
    1,508
    Likes Received:
    25
    Best Answers:
    4
    Trophy Points:
    170
    #6
    So... If it is PHP... It is most likely actually a HTML sitemap?
    (i.e. the output is - the code that generates it is PHP)

    ritchie111...
    Have you tried searching for "Google sitemaps"
    Takes you to: http://www.google.com/webmasters/sitemaps
    (notice though that above is about XML sitemaps for Google / search engines)
     
    websitetools, Jul 20, 2006 IP
  7. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #7
    ritchie111, Jul 20, 2006 IP
  8. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #8
    Yeah is a html site Thomas
    So what is the best php or xml?

    Ritchie
     
    ritchie111, Jul 20, 2006 IP
  9. mad4

    mad4 Peon

    Messages:
    6,989
    Likes Received:
    493
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #9
    It works fine for me.
     
    mad4, Jul 20, 2006 IP
  10. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #10
    Ok i have sorted the site map out now its working ,
    but when i try and submit the site to google this is the error i get
    My Sitemap URL is:
    http:// www.crystalglassfantastic.co.uk/sitemap.php
    URL contains illegal characters :confused:
    Any one know why i get this error please

    ritchie
     
    ritchie111, Jul 20, 2006 IP
  11. mad4

    mad4 Peon

    Messages:
    6,989
    Likes Received:
    493
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    You need to read the guidelines about google sitemaps. A site map is what you have made. A google sitemap is something totally different.
     
    mad4, Jul 20, 2006 IP
  12. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #12
    can a php be changed to a xml?
     
    ritchie111, Jul 20, 2006 IP
  13. mad4

    mad4 Peon

    Messages:
    6,989
    Likes Received:
    493
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #13
    Yes, you need to change the headers from the default (text/html) to xml.
     
    mad4, Jul 20, 2006 IP
  14. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #14
    Everything i do i just keep getting errors when uploading to google :confused: :(
     
    ritchie111, Jul 20, 2006 IP
  15. mad4

    mad4 Peon

    Messages:
    6,989
    Likes Received:
    493
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #15
    mad4, Jul 21, 2006 IP
  16. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #16
    I dont know how :( the 2 sitemaps i have, someone done for me :confused:
    This is why i was just trying to change them m8 but no luck.
    This is harder than i thought :eek:
     
    ritchie111, Jul 21, 2006 IP
  17. mad4

    mad4 Peon

    Messages:
    6,989
    Likes Received:
    493
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #17
    Its not hard - you open up notepad and write a list of your web pages. Then upload it to your website.
     
    mad4, Jul 21, 2006 IP
  18. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #18
    Will have a go m8,should be fun :)
     
    ritchie111, Jul 21, 2006 IP
  19. ritchie111

    ritchie111 Peon

    Messages:
    279
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #19
    Ok i have done it but this is the error i keep getting in the browser window.
    here is the link for the one i tryed to do:eek:
    http://www.crystalglassfantastic.co.uk/sitemap.txt.xml

    The XML page cannot be displayed
    Cannot view XML input using style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


    --------------------------------------------------------------------------------

    Invalid at the top level of the document. Error processing resource 'http://www.crystalglassfantastic.co.uk/sitemap.txt.xml...
     
    ritchie111, Jul 21, 2006 IP
  20. freespace

    freespace Well-Known Member

    Messages:
    718
    Likes Received:
    15
    Best Answers:
    1
    Trophy Points:
    140
    #20
    If you just want to list the urls save the file as .txt and not xml.

    Wrong http://www.crystalglassfantastic.co.uk/sitemap.txt.xml
    Right http://www.crystalglassfantastic.co.uk/sitemap.txt

    (xml files need to follow a standard)

    To make your job easier why not use an online tool.

    Heres a simple one that does the basics and has the steps listed.

    http://www.xml-sitemaps.com/
     
    freespace, Jul 21, 2006 IP