1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Sitemap for blogspot

Discussion in 'Google Sitemaps' started by LuvyScarlett, Dec 25, 2008.

  1. #1
    Hi all ^_^

    Does anyone knows how to add or make sitemap in blogspot (blogger.com) ?
    I'm confused how to add it to my site..
    Thank you..
    SEMrush
     
    LuvyScarlett, Dec 25, 2008 IP
    SEMrush
  2. Roselei

    Roselei Guest

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #2
    Add a sitemap to your blogspot? I guess your blogspot must be huge.
     
    Roselei, Dec 25, 2008 IP
  3. YSeo

    YSeo Peon

    Messages:
    533
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    Can't you use a regular XML site map for your blog?
     
    YSeo, Dec 26, 2008 IP
  4. aadisharma

    aadisharma Peon

    Messages:
    336
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    I don't there is any facility on Blogger.com where we can create sitemap for our blogspot blogs
     
    aadisharma, Dec 26, 2008 IP
  5. seo.vikas@gmail.com

    seo.vikas@gmail.com Banned

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #5
    yes you are right. we can't add sitemap in Blogspot.
     
    seo.vikas@gmail.com, Dec 26, 2008 IP
  6. teampower

    teampower Well-Known Member

    Messages:
    1,795
    Likes Received:
    27
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    160
    #6
    teampower, Dec 26, 2008 IP
  7. antiseptic

    antiseptic Peon

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #7
    in this page:

    does google read rss feeds like xml sitemaps?
     
    antiseptic, Dec 27, 2008 IP
  8. teampower

    teampower Well-Known Member

    Messages:
    1,795
    Likes Received:
    27
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    160
    #8
    google does but lately i been see errors in mine i dont why
     
    teampower, Dec 28, 2008 IP
  9. antiseptic

    antiseptic Peon

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #9
    hmm its very interesting...

    well, does google read HTML sitemaps like xml sitemaps, too?
     
    antiseptic, Dec 28, 2008 IP
  10. bluearrow

    bluearrow Well-Known Member

    Messages:
    1,339
    Likes Received:
    8
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    130
    #10
    I tried this but got a error ...

    Paths don't match
    We've detected that you submitted your Sitemap using a URL path that includes the www prefix (for instance, http://www.example.com/sitemap.xml). However, the URLs listed inside your Sitemap don't use the www prefix (for instance, http://example.com/myfile.htm).




    .
     
    bluearrow, Dec 28, 2008 IP
  11. kumo

    kumo Peon

    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    That's the same error I got. But this error shows up on and off. I can't really understand it.
     
    kumo, Dec 28, 2008 IP
  12. tonythanh12a7

    tonythanh12a7 Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    36
    #12
    Me too. But I wonder if any software of auto creat sitemap for blogspot? I really need this soft.
     
    tonythanh12a7, Dec 30, 2008 IP
  13. yk0279

    yk0279 Active Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    73
    #13
    you can submit your RSS or Atom feed to google as a sitemap.
    It is working good for me.
     
    yk0279, Dec 30, 2008 IP
  14. loachs

    loachs Peon

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #14
    you can hand made...heihei~~
     
    loachs, Dec 30, 2008 IP
  15. coloriteman

    coloriteman Peon

    Messages:
    669
    Likes Received:
    6
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #15
    For the new Blogger in draft , Google automatically submits sitemaps to Google . So you don't need to submit any sitemap . Alternately , you can add sitemap in your Google webmaster account . Your feed URL , www.yourblog.blogspot.com/atom.xml is your sitemap . Check out this article Blogger sitemap , if you have any doubts .
     
    coloriteman, Dec 31, 2008 IP
  16. rdthewall

    rdthewall Active Member

    Messages:
    1,225
    Likes Received:
    15
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    80
    #16
    @All
    Just add this:
    atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=99
    If you have more than 99 posts, add a new sitemap (same as above)
    I am not an expert in this.But this worked for my blogspot blog.
     
    rdthewall, Jan 4, 2009 IP
  17. bluearrow

    bluearrow Well-Known Member

    Messages:
    1,339
    Likes Received:
    8
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    130
    #17

    Well Its not working for me still get the same error " Paths don't match ". :(
     
    bluearrow, Jan 5, 2009 IP
  18. coloriteman

    coloriteman Peon

    Messages:
    669
    Likes Received:
    6
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #18
    @bluearrow : As you can see in sitemap section it is like http://www...................../atom.xml . Most probably you might have missed www . on verifying URL in webmaster account .Delete your url from webmaster dashboard and submit again with www, in case its not there . If you have already given www , just remove that submit your blog again.Now verify your blog and submit sitemap .
     
    coloriteman, Jan 5, 2009 IP
  19. teampower

    teampower Well-Known Member

    Messages:
    1,795
    Likes Received:
    27
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    160
    #19
    also if your feed have media make the your feed short !
    go to

    1-dashboard
    2-setting
    3-site feed

    4-you those option
    none
    short
    full

    chose short and try agian

     
    teampower, Jan 5, 2009 IP
  20. nhc1987

    nhc1987 Notable Member

    Messages:
    2,678
    Likes Received:
    240
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    280
    #20
    Use your blog atom or rss feed :)
     
    nhc1987, Jan 6, 2009 IP