1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Review this Image Tool please (sort of online photoshop)

Discussion in 'Reviews' started by JEET, May 21, 2020.

  1. #1
    Review this Image Tool please (kinda online photoshop)

    Hi,
    Kindly review the image design tool on this page:

    https://vmapp.org/imageMake/logo.php

    I don't need HTML website design reviews, design is not done yet.
    Review the tool please, quality of images its generating, is it easy enough to use etc. If you would like me to add something else etc.

    This is not like regular "logo designers" which we come across online.
    In those tools, webmasters have already made templates and you can just write your company's name there.

    This one is something more like photoshop, but online.
    It can do some of the things that photoshop does, like color a random shape or text, gradient fill it, skew it, distort perspective it, drop different types of shadows, give a brightness shine effect to one side, etc.
    Of course its not as advanced as photoshop, nowhere even close I think, but I tried to replicate some functionality using PHP alone, no imagemagic.

    The parts I like most are control of gradient percentages, and the CSS type "auto positioning of layers", and auto deciding suitable width and height of background.
    Something like what browsers do with images and CSS float.

    For example, while adding layers, instead of giving it a fixed x,y position on the background, you can give it a CSS value like "right"
    When you will click "Make Logo" button, processing starts, and it will auto fit "this layer" to the right of "previous layer" processed.
    Keywords supported are: "top, bottom, left, right"

    The example image which you see at the bottom of the page, that is completely CSS styled, no fixed positions given.
    The width and height of the total background was also auto decided by the tool itself, I only specified colors, left the "background width/height" section empty.

    Once the image is made, it will be displayed at the bottom of the page (where default image is).
    You will also see 2 links "download VMapp file", and "download png file". Download them both.

    VMapp file is like a PSD file. You can later upload it and make modifications to existing images. No need to remake the whole thing again.
    Basically a json set, nothing complicated...

    You can move layers up/down much like how you use "align layers" in photoshop. Use the arrows next to a layer's name.
    By the way, that arrow was also made using this tool itself. Minimized a shape from the gallery too much and used the circle setting.

    Another thing it supports is "short hand for colors".
    So if you want to have full white color, you need not type full hex ""FFFFFF" or "255.255.255", simply type "f" or "ff" etc and it will accept it.
    You can type just "b5" instead of "b5b5b5"

    Try adding one or two text layers, one or two shape layers and click the "make logo" button.

    When you make a new layer, click the "Add" button. "Save" button is to save changes to existing layers and not to save new layers.

    Everything is keyboard based, excuse me for that. I did that so that even people with very bad eyesight can use it and they need not struggle with mouse...


    Please let me know what you think about it.
    My main concern is the quality of image that will be generated finally.

    Thanks
    SEMrush
     
    JEET, May 21, 2020 IP
    SEMrush
  2. Em&em

    Em&em Greenhorn

    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    18
    #2
    I pressed generate logo and nothing happened, as well maybe you should consider less options to fill ? just keep a few main ones, will be easier to use.
     
    Em&em, May 29, 2020 IP
    JEET likes this.
  3. qwikad.com

    qwikad.com Illustrious Member Affiliate Manager

    Messages:
    6,716
    Likes Received:
    1,469
    Best Answers:
    25
    Trophy Points:
    425
    #3
    I used a .jpg image as a background, chose some options, clicked "Make your logo image" and got a blank image. I downloaded it too as a .png and it's just a blank (white) image. Not sure if I am doing something wrong or there's a flaw in the script that makes this happen.
     
    qwikad.com, May 29, 2020 IP
    JEET likes this.
  4. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #4
    Thanks for trying this :)

    I think you guys are getting blank images because you are not adding "layers" on the image.
    Layers are on right hand side, you can type text there, or you can select a shape from gallery, or give a URL of one.
    Make sure to click "ADD" button once you have done your layer settings.

    @qwikad.com
    Did you downloaded the VMapp file also, if yes then please please give me a link to the file.
    If you want a full stretch image as background image, then enter its URL in the box below this line:
    "Optional Place another image on background? Enter URL of your image:"
    In the next box, enter "full" keyword.
    The image supplied by you will now resize to fit your entire background.

    Next, you can add shapes and text layers on right hand side.
    Same concept like photoshop, there's a background, and there are layers on top of it.
    All layers need to be "added" to background by clicking "Add" button.
    Like photoshop shows you a list of all layers in a little window, likewise, here also you will see a list of added layers as list just under that "Add" button.

    @Em&em

    I understand that its slightly complicated for someone who has not used it at all, but I wanted people to be able to add as many layers as they want, and even position them automatically.
    Its really very easy to make logos with this.
    I am already using these logos on my different sites now.

    You don't have to fill all boxes, just 3-5 that are needed for basic processing.
    I think you also got blank white image because you did not added a layer from right hand side.
    Type some text in the right hand side (first box)
    Type color in second box below it, like #000000
    Then click "ADD" button below.
    Now click Make LOGO button.

    It will not be a blank image, your text will be there on it. Now if you want, you can style the text with gradient effects, shadows or other styles.
     
    JEET, May 29, 2020 IP
  5. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #5
    I did a basic one, attaching PNG and also VMapp file.
    Download and reupload the vmapp file to the tool to view the settings I used for this one.
    Has only 1 layer, and a gradient background.
    https://vmapp.org/imageMake/logo4.vmapp
    VMapp file is only base64 encoded json string, nothing else.
     

    Attached Files:

    JEET, May 29, 2020 IP
  6. Ayoub benali01

    Ayoub benali01 Active Member

    Messages:
    188
    Likes Received:
    33
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    63
    Digital Goods:
    1
    Articles:
    2
    #6
    It's kind of working, but It seems like it's not saving my text, it keeps generating blank pictures.
     
    Ayoub benali01, Jul 26, 2020 IP
  7. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #7
    @Ayoub benali01
    Can you show me the VMAPP file it generated?
    Rename it .txt and attach here.
    Most likely here's what you did:
    1. You selected an image from gallery,
    2. Did your effect settings, clicked "Add"
    3. Then you edited settings in the form, changed to text etc, but did not clicked "Add" button.
    This is probably why the text layer did not got added to the image.

    Its much like how photoshop works
    You have a background (left side settings)
    Then you can add many layers on top of it (right hand side settings)
    Each layer needs to be "Added" to the background.
    "Save" button is for saving existing layer only.
    Finally click Make Logo button to make the image.
     
    JEET, Jul 26, 2020 IP
    Ayoub benali01 likes this.
  8. Ayoub benali01

    Ayoub benali01 Active Member

    Messages:
    188
    Likes Received:
    33
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    63
    Digital Goods:
    1
    Articles:
    2
    #8
     

    Attached Files:

    Ayoub benali01, Jul 27, 2020 IP
    JEET likes this.
  9. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #9
    Thanks for the review!
     
    JEET, Jul 27, 2020 IP
    Ayoub benali01 likes this.
  10. uday_yadav2

    uday_yadav2 Well-Known Member

    Messages:
    135
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    108
    #10
    I really like this site and site idea. I am sure, this site is going to become famous soon as this is having good feature.
    I too is going to use this side in coming days.
     
    uday_yadav2, Mar 23, 2021 IP
  11. chilirepublic

    chilirepublic Banned

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    6
    #11
    Very nice image tool.
     
    chilirepublic, Mar 23, 2021 IP
  12. SGraf

    SGraf Peon

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    1
    #12
    I think that this project would really be a lot more useful, if it had a "colourwheel" that allows the user to intuitivly pick a colortheme and then finetune it later.

    something like https://color.adobe.com/create/color-wheel
    => select a few settings, add text => first result => finetune with the way/settings/route you are currently initially doing things => done
     
    SGraf, Mar 23, 2021 IP
  13. uday_yadav2

    uday_yadav2 Well-Known Member

    Messages:
    135
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    108
    #13

    I tried to do some R&D or creating test logo with crown image that I selected and give some other option as well but at the last when I am clicking on "Make your Logo image" button, I am getting only white color plane image.
     
    uday_yadav2, Apr 1, 2021 IP
    JEET likes this.
  14. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #14
    @uday_yadav2
    In the right hand side column, where you selected the crown image, just below that there is another box:
    "color of text or image:"
    In that box, give it a color code, like #000000 or 0.0.0 (code for black)
    Then click "Add" button to add the layer to background.
    and then hit "Make Logo" button.
    It should work.
    You either did not "added" the layer to background, or you did not gave a color. This is why you got a blank white image.
     
    JEET, Apr 3, 2021 IP
  15. uday_yadav2

    uday_yadav2 Well-Known Member

    Messages:
    135
    Likes Received:
    9
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    108
    #15
    Thank you for your suggestion and providing more information.
    I tried and now it works :)
     
    uday_yadav2, Apr 3, 2021 IP
    JEET likes this.
  16. mytechiestuff

    mytechiestuff Well-Known Member Premium Member

    Messages:
    1,844
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    153
    #16
    Very good work!
    What else are you working on?
     
    mytechiestuff, Apr 4, 2021 IP
    JEET likes this.
  17. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #17
    JEET, Apr 4, 2021 IP
  18. mytechiestuff

    mytechiestuff Well-Known Member Premium Member

    Messages:
    1,844
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    153
    #18
    Please let me know when this tool is complete.
    Seems very interesting.
     
    mytechiestuff, Apr 5, 2021 IP
    JEET likes this.
  19. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    457
    Best Answers:
    19
    Trophy Points:
    235
    #19
    @mytechiestuff

    This tool is complete. Its live on the site. I can keep adding features to it, but all he basic stuff is done already.
    Right now, you:
    Create layers (text or images),
    add styles to them,
    add colours to them, including gradient,
    drop shadows etc
    Some features like skew and perspective, resize or rotate, stroke are also available.
     
    JEET, Apr 7, 2021 IP
  20. mytechiestuff

    mytechiestuff Well-Known Member Premium Member

    Messages:
    1,844
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    153
    #20
    I need one or more simple, free and easy to use image tools for a site aimed at users of internet.
    Can not be complicated because the average user has very low attension span.
    Something like "change a picture to a painting" and/or add colours to a black & white picture. Etc.
    I know that all those features are available in numerous online image editors.

    The point is that a tool that only does one or two interesting things quickly attracts a huge number of users who would normally not fiddle with an image editor.

    So can I buy a simple tool from you, which when installed in the site, can allow the user to do the above?
    Thanks
     
    mytechiestuff, Apr 8, 2021 at 11:07 AM IP
    JEET likes this.