1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Question about Channels

Discussion in 'Reporting & Stats' started by libertygone, Jun 12, 2006.

  1. #1
    I am so confused on how to set up channels.
    I think i need a step by step guide.

    I have one website that i use with adsense. However when i made this site i did not set up a channel. Now i want to make a second website to use adsense with and i need to know how i can set up a channel with my first website without re-doing the code.

    Any help would be rad.
    Thanks
    SEMrush
     
    libertygone, Jun 12, 2006 IP
    SEMrush
  2. Mong

    Mong ↓↘→ horsePower

    Messages:
    4,773
    Likes Received:
    730
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    185
    #2
    Its very easy thing to setup ;)

    !) Login into your adsense account
    @) Click Adsense Setup tab
    #) Click Channels sub-tab

    and now you can create two type of channels.

    !) Url channels (in which you give url address and this channel will keep track of that url stats)
    @) Custom channel (it is customized channel with any name)

    When you setup ads you can select any channel from previously created "customized channels.
     
    Mong, Jun 12, 2006 IP
  3. Sara

    Sara Guest

    Messages:
    145
    Likes Received:
    3
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    But I don't think you can do it without redoing the code for 'unchannelled' code (although I may well be wrong) ... which is why hopefully you're using templates to make your pages. ;)
     
    Sara, Jun 12, 2006 IP
  4. megahertza

    megahertza Peon

    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    I ussually make a channel for each site and within that a channel for each ad placement area, so blog-top links, blog-text links, main-top links, and so on. So i cam moniter which placement are doing well
     
    megahertza, Jun 12, 2006 IP
  5. libertygone

    libertygone Active Member

    Messages:
    2,625
    Likes Received:
    48
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    90
    #5
    i think i am stupid
    i dont get it.
     
    libertygone, Jun 12, 2006 IP
  6. jackburton2006

    jackburton2006 Peon

    Messages:
    5,296
    Likes Received:
    282
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #6
    Google CP --> AdSense Setup --> AdSense for content --> Ad unit/Link Unit --> More options --> Custom channel --> Add new channel --> Insert A Channel Title --> Continue at Bottom --> Copy Code and Put In Site.

    Failing that: https://www.google.com/support/adse...9&ctx=en:search&query=channels&topic=0&type=f

    Everybody learned it on their own. You should be able to as well.
     
    jackburton2006, Jun 12, 2006 IP
  7. ainmohd

    ainmohd Peon

    Messages:
    1,515
    Likes Received:
    21
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #7
    libertygone,

    In another thread you were talking about 100% CTR.

    Not sure whether you were really stupid as you had claimed but I was really the stupid one when I first started to play with Adsense about three months ago.

    I can say that I'm not an expert but I could see my earnings increasing by more than 100% every month.

    If one is wiling to learn, there are a lot of potentials.
     
    ainmohd, Jun 13, 2006 IP
  8. ludwig

    ludwig Notable Member

    Messages:
    2,253
    Likes Received:
    66
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    225
    #8
    thanks for the info, finally i got my channels done. I think I need to read more and more but the info is enough
     
    ludwig, Jun 13, 2006 IP
  9. libertygone

    libertygone Active Member

    Messages:
    2,625
    Likes Received:
    48
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    90
    #9
    So there is no way i can create a new channel on my only site right now without changing every ad on my page?
     
    libertygone, Jun 13, 2006 IP
  10. Rasputin

    Rasputin Peon

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    67
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #10
    If you just want to distinguish between whole sites / directories go to AdSense setup, then Channels.

    Under manage URL channels enter the URL you want to follow, and 'Create New Channel'.

    Do the same for the next site, so you now have 2 channels, one for www.yourdomain1.com and the other for www.yourdomain1.com

    That's it. No need to touch your website at all, takes 2 minutes.
     
    Rasputin, Jun 13, 2006 IP
  11. antithesis_98

    antithesis_98 Peon

    Messages:
    359
    Likes Received:
    3
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    if you want to add me on MSN or Yahoo Messenger I'll run you through it step by step
     
    antithesis_98, Jun 13, 2006 IP
  12. jackburton2006

    jackburton2006 Peon

    Messages:
    5,296
    Likes Received:
    282
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #12
    If you want to channel different ad placements -- yes, you have to replace all the different ads on every page (if you're not using a CMS/template that requires only one edit for the whole site), because you need to re-insert the channel ID. But if you only want to channel the whole site, and don't care about channeling the different ad placements, just add the URL Channel instead of individual channels.
     
    jackburton2006, Jun 13, 2006 IP