1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Outgoing links solution

Discussion in 'Google' started by chechogr, Jun 24, 2020.

  1. #1
    I have a Real Estate site that generates homes with a plugin. This plugin generates the html in my site for the homes and into that html there are many outgoing links. For each property there is an outgoing link to an external domain.

    I can not control the links, so I can not put a nofollow tag to each one of these links.
    SEMrush
    Do you think it is a good idea to block the outgoing links in robots.txt for google not to see so many?

    Thanks
     
    chechogr, Jun 24, 2020 IP
    SEMrush
  2. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,441
    Likes Received:
    406
    Best Answers:
    16
    Trophy Points:
    235
    #2
    If its HTML, even if generated by a plugin, you can edit the PHP code of the plugin and insert a nofollow there.
    As easy as:

    $content = str_replace( '<a ', '<a rel="nofollow" ', $content);

    $content is the HTML content that your plugin is generating.
     
    JEET, Jun 25, 2020 IP
  3. chechogr

    chechogr Active Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    91
    #3
    Its not possible. The nofollow can not be inserted.
     
    chechogr, Jun 25, 2020 IP
  4. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,441
    Likes Received:
    406
    Best Answers:
    16
    Trophy Points:
    235
    #4
    Why not? Is the plugin PHP or javascript?
    If its javascript, it won't matter that much.
    If its PHP, you got the source code, you can edit it.
     
    JEET, Jun 25, 2020 IP
  5. chechogr

    chechogr Active Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    91
    #5
    And what is wrong with the solution I propose? Is it not possible to block just one domain in robots.txt?

    I see its not possible with robots.txt
    Can you charge me a fee to modify the code of the plugin to add nofollow?
     
    Last edited by a moderator: Jun 25, 2020
    chechogr, Jun 25, 2020 IP
  6. sarahk

    sarahk iTamer Staff

    Messages:
    26,376
    Likes Received:
    3,929
    Best Answers:
    111
    Trophy Points:
    665
    #6
    This is the discussion part of the forum so we're giving free advice to help you fix your own site.

    If you choose to hire someone for this incredibly simple task you can create a thread in our Buy/Sell/Trade section.
     
    sarahk, Jun 25, 2020 IP
  7. JEET

    JEET Notable Member

    Messages:
    3,441
    Likes Received:
    406
    Best Answers:
    16
    Trophy Points:
    235
    #7
    @chechogr
    Attach the plugin PHP file to this thread or send in a private message, will edit it for you.
    Mention the URL also where you want nofollow added.

    You will have to rename the .PHP file to .TXT if attaching it to a thread here.
     
    JEET, Jun 25, 2020 IP
  8. chechogr

    chechogr Active Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    91
    #8
    So Sarah, I will make a post in the Buy/Sell section if I consider I need to hire someone. Are you an admin? if you are, you are not the best example for others telling them whats "incredibly simple" or not. Cos that depends totally on your background of study. About 7 billion people would agree with me on this.
     
    chechogr, Jun 26, 2020 IP
  9. Spoiltdiva

    Spoiltdiva Illustrious Member

    Messages:
    7,053
    Likes Received:
    2,462
    Best Answers:
    51
    Trophy Points:
    470
    #9
    I find it absolutely astonishing that you have this many friends and supporters.
     
    Spoiltdiva, Jun 26, 2020 IP
  10. chechogr

    chechogr Active Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    91
    #10
    Don't be. It's just everybody in humanity you would ask him or her something that they don't consider easy to do just because they didn't study it or its not their specialty.
     
    chechogr, Jun 26, 2020 IP
  11. sarahk

    sarahk iTamer Staff

    Messages:
    26,376
    Likes Received:
    3,929
    Best Answers:
    111
    Trophy Points:
    665
    #11
    You're in a discussion forum asking for advice.
    We're telling you that it's simple and you can do it yourself. That should be uplifting and empowering.
    Once you let us know what CMS your site is running and possibly what plugins there will probably be someone here who can give you the info you want so you can make the changes.

    Or we can say "sheesh, mate, that's a big job, you better be giving my buddy here some dollars to fix that. Dig deep though, it won't be cheap"

    We prefer to help and empower rather than rip people off.
     
    sarahk, Jun 27, 2020 IP
    JEET, malky66 and mmerlinn like this.