1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

need help with Google Hosted Domain

Discussion in 'Google' started by driven, Jul 9, 2006.

  1. #1
    Is there anyone here who has their own Google Hosted Gmail account https://www.google.com/hosted ?
    SEMrush
    Because I have a question.

    I was trying to setup my DNS and MX records to make sure that my domain points to Google's Gmail hosted service. However, I see that i can't set it up if I'm already using the domain for my website. Is this correct?

    I'm using Godaddy if you need to know.

    Thanks.
     
    driven, Jul 9, 2006 IP
    SEMrush
  2. tanfwc

    tanfwc Peon

    Messages:
    579
    Likes Received:
    11
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #2
    There should be a MX record in Google panel which you need to point to. I have seen friends who did it without any problems...
     
    tanfwc, Jul 9, 2006 IP
    khasmoth likes this.
  3. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #3
    sorry, but i don't see it. unless you mean the page that shows you how to change your MX records? but i don't see any type of MX record. MX isn't my thing
     
    driven, Jul 9, 2006 IP
    khasmoth likes this.
  4. jimkarter

    jimkarter Notable Member

    Messages:
    5,168
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    235
    #4
    I also set it.. in fact if you are using godaddy then google provides instructions for setting it up..

    One thing, if you are already using some third party DNS server (instead) of godaddy DNS server, then you may not see that option in godaddy DNS panel.. so to see the MX settings again..just set your domain to DEFAULT DNS (parking page).. (just for some time) and change your MX setting.. then again you can set up your correct DNS. I hope I am making sense.

    I am telling you this because I also had similar problem with it..but now its working fine for me.. if you need any more help info..just pm me..
     
    jimkarter, Jul 9, 2006 IP
    khasmoth likes this.
  5. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #5
    Oh...I think I get it now. So you are saying that I should reset my DNS to parked. Wait a few hours and then it'll allow me to go in and change the settings as directed by Google's instruction for Godaddy?
     
    driven, Jul 9, 2006 IP
  6. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #6
    I was able to go in and edit my MX records. However, in the Gmail hosted instructions, it gives instructions to edit the MX records up to Priority Values of 60 and 70.

    But in Godaddy's panel, it only allows Priority Value to go up to 50. Do I ignore 60 and 70?

    Also, once I'm done with editing the MX records, I can go back and edit my nameservers and put them back to what they were supposed to be, right?

    thanks.
     
    driven, Jul 9, 2006 IP
  7. jimkarter

    jimkarter Notable Member

    Messages:
    5,168
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    235
    #7
    Just ignore them.

    Yes. Right.
     
    jimkarter, Jul 9, 2006 IP
    driven likes this.
  8. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #8
    i must have done something wrong because my account is still pending and I can't compose and/or email anyone. it's been 48 hours. any thoughts or insights into this?
     
    driven, Jul 11, 2006 IP
  9. soniqhost.com

    soniqhost.com Notable Member

    Messages:
    5,886
    Likes Received:
    96
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    240
    #9
    If your domain name is hosted on Godaddy server they should be able to set the MX setting to google hosted email. Your hosting provider should be able to change that for you.
     
    soniqhost.com, Jul 11, 2006 IP
    khasmoth likes this.
  10. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #10
    I called Godaddy and they said that I had to call my hosting company to get it changed. Somehow, I'm just not surprised that they gave me this response. I'll have to email my hosting company now
     
    driven, Jul 11, 2006 IP
  11. jimkarter

    jimkarter Notable Member

    Messages:
    5,168
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    235
    #11
    No. Hosting company cannot do anything about changing MX records. MX records are changed at your DNS provider.

    If you are using DNS of godaddy, then you have to change it at godaddy. If you are using DNS of some other host (like your hosting company), then you have to ASK THEM to change it to point to what google ask for.

    I hope that helps.
     
    jimkarter, Jul 11, 2006 IP
  12. nita_nitd

    nita_nitd Active Member

    Messages:
    154
    Likes Received:
    4
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    58
    #12
    I don’t think it takes that much of time. After changing the MX records my account status changed to active within 6hrs.
     
    nita_nitd, Jul 12, 2006 IP
    khasmoth likes this.
  13. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #13
    yep, my hosting provider just changed it so everything looks good. glad to have this drama behind me. thanx!
     
    driven, Jul 12, 2006 IP
  14. nita_nitd

    nita_nitd Active Member

    Messages:
    154
    Likes Received:
    4
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    58
    #14
    good to know that. btw how many mail ids you can create , i got the permission for 1000 is there any way we can increase it.
     
    nita_nitd, Jul 12, 2006 IP
  15. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #15
    LOL. 1000? do you really need that many email addresses? i only have 4 for mine.
     
    driven, Jul 12, 2006 IP
  16. jimkarter

    jimkarter Notable Member

    Messages:
    5,168
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    235
    #16
    Ok great. Nice to see your mail up finally.:)

    I think I got for 25..and we are using 9 as of now.. But I have heard that if you need more, do let google know and they increase it.
     
    jimkarter, Jul 12, 2006 IP
  17. driven

    driven Well-Known Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    14
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    138
    #17
    increase the storage space or increase the number of accts?

    i think i asked for 3 when I signed up but I already created 4 w/o asking them. and where would you ask anyway because I didn't see a contact info.
     
    driven, Jul 12, 2006 IP
  18. evolving

    evolving Peon

    Messages:
    226
    Likes Received:
    10
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #18
    i guess they do not really mind some extra accounts
     
    evolving, Jul 15, 2006 IP
  19. jimkarter

    jimkarter Notable Member

    Messages:
    5,168
    Likes Received:
    347
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    235
    #19
    I think they give you 25 by default.
     
    jimkarter, Jul 16, 2006 IP
  20. mastmallu

    mastmallu Peon

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #20
    hay guyz,
    need help with the google hosted email...
    been like 10 days since i updated my MX records, but still there is nuthing, its still pending.
    except for the trailing dot(.) in the addresses, everything is fine. where do u think is the problem? the add new records page does not take a trailing dot. my webspace provider is IXWEBHOSTING.
    can u guyz help me out here???
     
    mastmallu, Aug 3, 2006 IP