1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Need Help With Cool Domain Name Tool !!!!

Discussion in 'Programming' started by OnSEO, Apr 4, 2005.

  1. #1
    Ok..I have hacked and slashed about 5 different php scripts to make a nice domain lookup tool...... Found HERE

    As you can see the tool will show you some nice info [​IMG]

    What I want to do is make the script feed from a txt file of many domain names.

    And record the results
    And sort results by domain rank (number of total backlink + number of listed pages X PageRank)

    Any body have any thoughts on how to do this...

    Thanks
    Tbase [​IMG]
     
    OnSEO, Apr 4, 2005 IP
  2. City2

    City2 Peon

    Messages:
    542
    Likes Received:
    11
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #2
    That would be a great idea, if you can make it for multiple domains in a nice table. Although the only problem would be it might get very very slow.
     
    City2, Apr 4, 2005 IP
  3. Will.Spencer

    Will.Spencer NetBuilder

    Messages:
    14,789
    Likes Received:
    1,040
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    375
    #3
    I tried the tool and received these error mesages:

    Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/efxhost/public_html/dna/include/WhoisDomainCheckup_class.inc.php on line 170

    Warning: fsockopen(): unable to connect to :43 in /home/efxhost/public_html/dna/include/WhoisDomainCheckup_class.inc.php on line 170
     
    Will.Spencer, Apr 4, 2005 IP
  4. OnSEO

    OnSEO Guest

    Messages:
    170
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    It should work fine now...I have been tinkering with it a bit :)
     
    OnSEO, Apr 4, 2005 IP
  5. Will.Spencer

    Will.Spencer NetBuilder

    Messages:
    14,789
    Likes Received:
    1,040
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    375
    #5
    Cool it works now.

    I must have pissed off another DMOZ editor. The site I used to test showed as not being listed in DMOZ. I checked to see if it was a bug in the tool. Nope, not a bug in the tool...
     
    Will.Spencer, Apr 4, 2005 IP
  6. OnSEO

    OnSEO Guest

    Messages:
    170
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #6
    But do you see what I mean about being able to feed it with a text file (drop list).And then rank them accordingly..

    You could pickup some nice domains that way..
     
    OnSEO, Apr 4, 2005 IP
  7. OnSEO

    OnSEO Guest

    Messages:
    170
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #7
    OK I have 2 things that are driving me nuts.

    First of all the yahoo and google "saturation" is not combined with the total.

    //******************SEARCH SATURATION CHECKER***********************************////
    // SCRIPT START TIME ----------------------------------------------------
    $timeparts = explode(' ', microtime()); $starttime = $timeparts[1].substr($timeparts[0],1);
    // ----------------------------------------------------------------------
    $total = 0;
    
    $pull = array("http://www.", "/"); 
    
    if($whois) {
    $offset = strlen($whois) - 1; 
    if ($whois[$offset] == '/') 
    { 
    $whois[$offset] = ''; 
    }
    $results = array();
    
    // AlltheWeb
    $engine = 'alltheweb';
    $path = 'http://www.alltheweb.com/search?cat=web&collapse=off&_sb_lang=any&type=all&avkw=fogg&q='.str_replace('http://www.','',$whois).'+domain%3A'.str_replace('http://www.','',$whois);
    if(!file_exists($path)) {
    $data = str_replace(' ', ' ', strtolower(strip_tags(@implode('', @file($path))))); //echo $data; // TEST
    if(!strpos($data, 'found that match your query')) {
    $data = substr($data, strpos($data, '| audio')+9, strlen($data)); //echo $data; // TEST
    $data = trim(substr($data, 0, strpos($data, 'results'))); 
    $data = explode(' ', $data);
    $data = $data[(count($data)-1)];
    $results[$engine] = array($data, $path);
    $total+=str_replace(',', '', $data);
    } else {
    $results[$engine] = array('0', $path);
    }
    } else {
    $results[$engine] = array('n/a', $path);
    }
    /*
    // AltaVista
    // for some reason the query does not work if the domain extension (ie: .com, .net, etc.) is used
    $engine = 'altavista';
    $tmp = explode('.', $whois); $tmp = $tmp[0].'.'.$tmp[1];
    $path = 'http://www.altavista.com/web/results?itag=wrx&q=url%3A'.$tmp.'&kgs=1&kls=0';
    if(!file_exists($path)) {
    $data = str_replace(' ', ' ', strtolower(strip_tags(@implode('', @file($path))))); //echo $data; // TEST
    if(!strpos($data, 'found 0 results')) {
    $data = substr($data, strpos($data, 'altavista found')+16, strlen($data)); //echo $data; // TEST
    $data = trim(substr($data, 0, strpos($data, 'results'))); 
    $data = explode(' ', $data);
    $data = $data[(count($data)-1)];
    $results[$engine] = array($data, $path);
    $total+=str_replace(',', '', $data);
    } else {
    $results[$engine] = array('0', $path);
    }
    } else {
    $results[$engine] = array('n/a', $path);
    }
    */
    // Google
    $engine = 'google';
    $path = 'http://www.google.com/search?q=site:'.str_replace('$pull','',$whois).'&hl=en&lr=&ie=UTF-8&filter=0';
    if(!file_exists($path)) {
    $data = str_replace(' ',' ', strtolower(strip_tags(@implode('', @file($path))))); 
    if(!strpos($data, 'did not match any documents')) {
    $data = substr($data, strpos($data, 'web results')+12, strlen($data)); 
    $data = trim(substr($data, 0, strpos($data, 'from'))); //echo $data; // TEST
    $data = explode(' ', $data);
    $data = $data[(count($data)-1)];
    $results[$engine] = array($data, $path);
    $total+=str_replace(',', '', $data);
    } else {
    $results[$engine] = array('0', $path);
    }
    } else {
    $results[$engine] = array('n/a', $path);
    }
    
    
    
    
    
    // MSN Search
    $engine = 'msn';
    $path = 'http://search.msn.com/advresults.aspx?q='.str_replace('http://www.','',$whois).'&adv_dom='.str_replace('http://www.','',$whois);
    if(!file_exists($path)) {
    $data = str_replace(' ', ' ', strtolower(strip_tags(@implode('', @file($path))))); //echo $data; // TEST
    if(!strpos($data, 'no results were found containing')) {
    $data = substr($data, strpos($data, 'of about')+9, strlen($data)); //echo $data; // TEST
    $data = trim(substr($data, 0, strpos($data, 'containing'))); 
    //$data = explode(' ', $data);
    //$data = $data[(count($data)-1)];
    $results[$engine] = array($data, $path);
    $total+=str_replace(',', '', $data);
    } else {
    $results[$engine] = array('0', $path);
    }
    } else {
    $results[$engine] = array('n/a', $path);
    }
    
    // Yahoo!
    // Yahoo! was a little quirky, had to scrape results a little differently
    $engine = 'yahoo';
    $path = 'http://search.yahoo.com/search?p=domain%3A'.str_replace('http://www.','',$whois).'&ei=UTF-8&n=20&fl=0&xargs=0&pstart=1&dups=1';
    if(!file_exists($path)) {
    //$data = str_replace(' ', ' ', strtolower(strip_tags(implode('', @file($path))))); echo $data; // TEST
    $data = @implode('', @file($path)); //echo $data; // TEST
    if(!strpos($data, 'We didn\'t find any Web pages')) {
    $data = substr($data, strpos($data, 'of about')+9, strlen($data)); //echo $data; // TEST
    $data = trim(strip_tags(substr($data, 0, strpos($data, 'for')))); 
    //$data = explode(' ', $data);
    //$data = $data[(count($data)-1)];
    $results[$engine] = array($data, $path);
    $total+=str_replace(',', '', $data);
    } else {
    $results[$engine] = array('0', $path);
    }
    } else {
    $results[$engine] = array('n/a', $path);
    }
    
    // check for listing in DMOZ
    $path ="http://search.dmoz.org/cgi-bin/search?search=".str_replace('http://www.','',$whois);
    if(!file_exists($path)) {
    $data = strip_tags(implode("", file($path)));
    if(strpos($data, "No Open Directory Project results found")) {
    $results['dmoz'] = array('No', $path);
    } else {
    $results['dmoz'] = array('Yes', $path);
    }
    } else {
    $results['dmoz'] = array('n/a', $path);
    }
    
    // check for listing in Zeal
    $path ="http://www.zeal.com/search/results.jhtml?keyword=".str_replace('http://','',$whois)."&scope=directory";
    if(!file_exists($path)) {
    $data = implode("", file($path)); //echo $data; // TEST
    if(strpos($data, "found no results")) {
    $results['zeal'] = array('No', $path);
    } else {
    $results['zeal'] = array('Yes', $path);
    }
    } else {
    $results['zeal'] = array('n/a', $path);
    }
    
    }
    
    </table>
    <table class='standard' width=196 border=0 cellpadding=2 cellspacing=0>
    <tr class='fill01'>
       <td height=25 colspan=2 align='center'><b>Search Engine Saturation </b></td>
    </tr>
    <tr class='fill03'><td height=20 width=93>&nbsp;</td>
    <td width=93 align='right'><b></b></td></tr>
    <tr><td height=20>Present in DMOZ</td><td align='right'><? echo "{$results['dmoz'][0]}"; ?> (<a href='<? echo "{$results['dmoz'][1]}"; ?>' target='_blank'>view</a>)</td></tr>
    <tr class='fill03'><td height=20>Present in Zeal</td><td align='right'><? echo "{$results['zeal'][0]}"; ?> (<a href='<? echo "{$results['zeal'][1]}"; ?>' target='_blank'>view</a>)</td></tr>
    
    <tr class='fill01'><td colspan=2 height=5>&nbsp;</td>
    </tr>
    
    <tr class='fill03'><td height=20>AlltheWeb</td><td align='right'><? echo "{$results['alltheweb'][0]}"; ?> (<a href='<? echo "{$results['alltheweb'][1]}"; ?>' target='_blank'>view</a>)</td></tr>
    <? /*<tr><td height=20>AltaVista</td><td align='right'><? echo "{$results['altavista'][0]}"; ?> (<a href='<? echo "{$results['altavista'][1]}"; ?>' target='_blank'>view</a>) */ ?>
    <tr><td height=20>Google</td><td align='right'><? echo "{$results['google'][0]}"; ?> (<a href='<? echo "{$results['google'][1]}"; ?>' target='_blank'>view</a>)</td></tr>
    
    
    <tr><td height=20>Yahoo!</td><td align='right'><? echo "{$results['yahoo'][0]}"; ?> (<a href='<? echo "{$results['yahoo'][1]}"; ?>' target='_blank'>view</a>)</td></tr>
    
    <tr class='fill01'><td height=25><b>DOMAIN POWER</b></td><td align='right'><b><? echo number_format($total); ?></b></td></tr>
    </table> 
    
    PHP:

    Second...What would be a good way to feed the script with a .txt file and check each domain

    Thanks
     
    OnSEO, Apr 6, 2005 IP
  8. davedx

    davedx Peon

    Messages:
    429
    Likes Received:
    21
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #8
    
    
    $filename = $_GET['filename'];
    
    $h = fopen( $filename, "r" );
    $contents = fread( $h, filesize( $filename ) );
    fclose( $h );
    
    $domains = explode( "\n", $contents );
    
    for( $i=0; $i<count($domains); $i++)
    {
      check_domain( $domains[$i] );
    }
    
    PHP:
    Also try putting intval() around the str_replace or whichever it is to total up the saturation. :)
     
    davedx, Apr 6, 2005 IP
  9. redking

    redking Member

    Messages:
    93
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    43
    #9
    Nice tool. You need to escape spaces in the input (domain name). Adding a space at the end of domain.com returns errors in your script.
     
    redking, Apr 7, 2005 IP
  10. OnSEO

    OnSEO Guest

    Messages:
    170
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #10
    Thank you very much for that....It really helps me

    I will take care of that too.....

    Also I am adding how many times just the domain is searched for in overture :)

    Thanks
     
    OnSEO, Apr 7, 2005 IP
  11. kanutervalve

    kanutervalve Guest

    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    what is the "domain power"? what is the scale for that?
     
    kanutervalve, Apr 7, 2005 IP
  12. mjewel

    mjewel Prominent Member

    Messages:
    6,693
    Likes Received:
    514
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    310
    #12
    It's not showing a site as being DMOZ listed, which it is, but it looks like DMOZ is having problems again.
     
    mjewel, Apr 7, 2005 IP