1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

KW Tracker showing nothing for google, but its wrong

Discussion in 'Keyword Tracker' started by randy72560, Mar 27, 2011.

  1. #1
    It seems the last few weeks when I run the KW tracker, all my KW's show a complete drop for google, but if I check (and I know how to check manually) then the kw's and sites are ranked fine in goggle. So its some type of glitch in the tracker.

    Anyone else seeing this?
    SEMrush
     
    randy72560, Mar 27, 2011 IP
    SEMrush
  2. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,274
    Likes Received:
    2,596
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #2
    digitalpoint, Mar 27, 2011 IP
  3. 4freedomstantra

    4freedomstantra Peon

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    We have 516 keywords but only show results on 30 keywords others are N/A. Should I minimize my keywords?
     
    4freedomstantra, Mar 31, 2011 IP
  4. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,274
    Likes Received:
    2,596
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #4
    For the ones that show as N/A, what position do you see it when you check Google manually?
     
    digitalpoint, Mar 31, 2011 IP
  5. 4freedomstantra

    4freedomstantra Peon

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #5
    Hi, I checked one keyword. The results It's on the 15th position.
     
    4freedomstantra, Apr 1, 2011 IP
  6. jahbuzoreze

    jahbuzoreze Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    26
    #6
    i also checked on keyword. the result is on th 38th postion, so i think something is wrong
     
    jahbuzoreze, Apr 3, 2011 IP
  7. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,274
    Likes Received:
    2,596
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #7
    Do you have your account set to search at least 40 places deep?
     
    digitalpoint, Apr 3, 2011 IP
  8. 4freedomstantra

    4freedomstantra Peon

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #8
    I don't have a premium account. So i can search only for 20th position.
     
    4freedomstantra, Apr 3, 2011 IP
  9. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,274
    Likes Received:
    2,596
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #9
    What's an example of a keyword/URL combo that you think it's reporting wrong?
     
    digitalpoint, Apr 3, 2011 IP
  10. randy72560

    randy72560 Active Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    86
    #10
    Hey just got back to checking up on this, I'm a paid member so don't think i'm restricted. Let me run an update and report back.

    Thanks!
     
    randy72560, Apr 4, 2011 IP
  11. bootou

    bootou Peon

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #11
    Same thing happened for me today --- all Google is showing NA --- even though when I manually check they are page 1 rankings. Anybody have an update of this issue?

    Thanks!
     
    bootou, Apr 23, 2011 IP
  12. omthoke

    omthoke Active Member

    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    61
    #12
    I've faced a weird issue - if I do lot of searches, then my network gets black-listed temporarily, and even google.com homepage shows PR as NA - no wonder other web pages show up NA!

    @bootou - However, sometimes when there's an update in PR, it temporarily disappears too; so don't worry in such cases; you'll be able to see after 2-3days as usual!
     
    omthoke, Apr 29, 2011 IP
  13. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,274
    Likes Received:
    2,596
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #13
    Google has changed their API... specifically they depreciated the old API, but at the same time put a throttle of 100 queries/day on it.

    We have updated the keyword tracker to use the new API... this means you need to enter your Google API Key on your settings.

    http://tools.digitalpoint.com/tracker.php?do=settings

    Google's new API also only allows 100 queries/day before they want you to pay them... BUT (hidden feature I guess)... Google lets you create multiple "projects", so you can get multiple keys. When you enter your API key in the keyword tracker settings, you can separate multiple keys with a pipe... for example: apikey1|apikey2|apikey3, etc.

    This also means you need to update your Keyword Tracker script (also on the settings page).
     
    digitalpoint, May 30, 2011 IP
  14. rockeerz

    rockeerz Active Member

    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    51
    #14
    Kw tracker. how can be used
     
    rockeerz, Jun 8, 2011 IP