1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

How to Display results in two columns in PHP & MYSQL

Discussion in 'PHP' started by B R Bhatt, Sep 16, 2007.

  1. #1
    Hello Friends how are you ?
    Please try to solve my problems.


    how i can display result in two columns using php and my sql.
    for example, in this way.
    SEMrush
    ASP Progamming C Programming
    PHP Progamming C++ Progamming
    Java Programming JSP Programming



    I have used below code that displayed result in single columns. for example

    <?PHP
    include 'library/config.php';
    nclude 'library/opendb.php';


    echo "<table border='0' width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>";

    $query=mysql_query("select *from programmiong") or die("Error Occured,plz try again");

    while($row=mysql_fetch_array($query))
    {
    echo "<tr>";
    echo "<td align='justify' width='100%' cellspacing='2' cellpadding='2' >";
    echo $row['description'];
    echo"</td>";
    echo"</tr>";
    }

    echo"</table>";

    ?>

    OutPut

    ASP Progamming
    PHP Progamming
    Java Programming
    C Programming
    C++ Progamming
    JSP Programming


    Please try to modify above code .
    I am waiting for replys.plz give ur logic and suggestions.

    Thanks,
     
    B R Bhatt, Sep 16, 2007 IP
  2. Pryda

    Pryda Peon

    Messages:
    506
    Likes Received:
    3
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #2
    Try this:


    <?PHP
    include 'library/config.php';
    nclude 'library/opendb.php';


    echo "<table border='0' width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>";

    $query=mysql_query("select *from programmiong") or die("Error Occured,plz try again");
    $left = true;
    while($row=mysql_fetch_array($query))
    {
    if ($left)
    {
    echo "<tr>";
    }
    echo "<td align='justify' width='100%' cellspacing='2' cellpadding='2' >";
    echo $row['description'];
    echo"</td>";
    if (!$left)
    {
    echo"</tr>";
    }
    $left = !$left;
    }

    echo"</table>";

    ?>
     
    Pryda, Sep 16, 2007 IP
  3. B R Bhatt

    B R Bhatt Peon

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #3
    Thanks.
    I solved my problems.

    Thanks
     
    B R Bhatt, Sep 16, 2007 IP
  4. stuartdn

    stuartdn Peon

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #4
    Hi,

    I have a My Sql database containing product information that I need to display on a website. I want the items information to show up side by side in 5 columns at 200 pixels each.

    I have found this forum thread about getting results in two columns. Have tried removing the /tr tag but all that does is load my resuts side by side indefinately. I did try and do something where every fifth record a /tr tag is added but wasn't paticularly successful.

    Here's the code.

    <?php // Dynamically Generates Products
    
    // Address error handling.
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL & ~E_NOTICE);
    
    	// Connect and select.
    	if ($dbc = @mysql_connect ('localhost', 'root', 'root')) {
    
    		if (!@mysql_select_db ('Route69')) {
    			die ('<p>Could not select the database because: <b>' . mysql_error() . '</b></p>');
    		}
    
    	} else {
    		die ('<p>Could not connect to MySQL because: <b>' . mysql_error() . '</b></p>');
    	}
    
    	// Define the query.
    
    echo "<table border='0' width='1024px' cellspacing='5' cellpadding='0'>";
    echo "<tr>";
    $query=mysql_query("select *from products WHERE (product_category='Hotrod Zombie Ts') ORDER BY item_no ASC LIMIT 5") or die("Error Occured,plz try again");
    $go=true;
    $one = false;
    $two = false;
    $three = false;
    $four = false;
    $five = false;
    
    while($row=mysql_fetch_array($query))
    {
    if ($go)
    echo "<td align='justify' width='100%' cellspacing='2' cellpadding='2' >";
    echo  "<b>{$row['Product_Name']}<br/></b>
    <img src=\"{$row['Product_Image']}\" alt='{$row['Product_Name']}' width='200' height='150'/><br/>
    		{$row['Product_Code']}<br/>
    		{$row['Product_Sizes']}<br/>
    		{$row['Product_Price']}<br/>
    		{$row['Product_Desc']}<br/>
    		{$row['Product_Category']}<br/></td>";
    		!$one = $one;
    		}
    if ($one)
    {
    $one = !$one;
    !$two = $two;
    $col++;
    }
    
    if ($two)
    {
    $two = !$two;
    !$three = $three;
    $col++;
    }
    
    if ($three)
    {
    $three = !$three;
    !$four = $four;
    $col++;
    }
    
    if ($four)
    {
    $four = !$four;
    !$five = $five;
    $col++;
    }
    
    if ($five)
    {
    $five = !$five;
    $col++;
    }
    
    if ($col==5)
    {echo"</tr>";
    $col=0;
    !$one = $one;
    }
    
    
    echo"</table>";
    
    	mysql_close();
    
    ?>
    Code (markup):
    Please help someone! lol

    Stuart
     
    stuartdn, Sep 13, 2009 IP
  5. hhelen

    hhelen Member

    Messages:
    352
    Likes Received:
    4
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    33
    #5
    Great stuff! I just found this thread very helpful today. Was working on a simple project and needed to display items on a two column table.

    Good call.
     
    hhelen, Aug 14, 2011 IP
  6. JohnnySchultz

    JohnnySchultz Peon

    Messages:
    277
    Likes Received:
    4
    Best Answers:
    7
    Trophy Points:
    0
    #6
    you can try this one...
    
    
    <?php
    include 'library/config.php';
    include 'library/opendb.php';
    
    
    echo "<table border='0' width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>";
    
    $query=mysql_query("select *from programmiong") or die("Error Occured,plz try again");
    
    echo "<tr>";
    $cell_ctr = 0;
    while($row=mysql_fetch_array($query))
    {
      if(($cell_ctr % 2) == 0) // 2 is the number of columns
      {
        echo"</tr>";
        echo "<tr>";
        $cell_ctr = 0;
      }
    
      echo "<td align='justify' width='100%' cellspacing='2' cellpadding='2' >";
      echo $row['description'];
      echo "</td>";
      $cell_ctr++;
    }
    if($cell_ctr == 1)
    {
      echo '<td></td>';
      echo "</tr>";
    }
    else if($cell_ctr == 2)
    {
      echo "</tr>";
    }
    
    echo"</table>";
    
    ?>
    
    
    PHP:
     
    JohnnySchultz, Aug 14, 2011 IP
    Bushranger likes this.
  7. Bushranger

    Bushranger Well-Known Member

    Messages:
    2,796
    Likes Received:
    212
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    180
    #7
    Cheers, script works great thanks.

    How can you paginate this to only show 100 results per page with links to sub pages?
     
    Bushranger, Nov 1, 2017 IP
  8. Einheijar

    Einheijar Well-Known Member

    Messages:
    537
    Likes Received:
    13
    Best Answers:
    3
    Trophy Points:
    115
    #8
    Einheijar, Nov 2, 2017 IP