Can someone translate this from croatian: Ravnatelj "Pitagore" profesorici engleskoga ozlijedio desnu ruku!? Prema izjavi profesorice "****" koju je dala i na Policiji, ravnatelj gimnazije "***********" nije joj želio uruÄiti pismeno rjeÅ¡enje o otkazu, ali je uz niz uvreda na nju fiziÄki nasrnuo, pa je zadobila kontuzije desne ruke, a lijeÄnik joj je prepisao i sredstva za smirenje SPLIT — Mladu profesoricu engleskog i njemaÄkog jezika "*************" iz privatne jeziÄne gimnazije "**************", u Äetvrtak je oko 9 sati, prema njezinim rijeÄima, verbalno, a zatim i fiziÄki napao ravnatelj gimnazije "********". U naguravanju je profesorica zadobila kontuzije desne ruke, za koju ima lijeÄniÄki nalaz, a ujedno su joj prepisana i sredstva za umirenje. — Cijeli incident se odigrao u uredu Å¡kole. U to vrijeme je s nama u uredu bila i profesorica Sanda Vego. Ravnatelj me je napao jer sam tražila fotokopiju rjeÅ¡enja o otkazu, koje sam trebala odnijeti svojem odvjetniku. Zanimljivo je da sam otkaz dobila u srpnju od BarbaroÅ¡e, i to usmenim putem. Tada mi je doslovno rekao da sam zadovoljila s nastavom i da sam sve zadatke i obveze obavila odliÄno, ali da izmeÄ‘u njega i mene ne valja kemija i da mu ne trebaju viÅ¡e moje usluge. U toj Å¡koli sam radila od 1999. godine zakljuÄno s 31. kolovoza 2002. MeÄ‘utim, ovaj ugovor o radu od poÄetka 2002. do 31. kolovoza 2002. uopće ne postoji u pismenom obliku. Meni je u Äetvrtak ujutro ponuÄ‘eno rjeÅ¡enje o otkazu, bez ugovora, te sam ja te papire odbila potpisati. Kada sam ponuÄ‘ene papire htjela uzeti sa stola u uredu, on me je uhvatio za ruku, okrenuo mi je i odgurnuo me, tako da sam laktom lijeve ruke udarila u policu s knjigama. Nakon toga se poÄeo verbalno obraÄunavati sa mnom. Ja sam u trenutku napada rekla svojoj kolegici Sandi Vego da pozove policiju, Å¡to ona nije napravila, pretpostavljam zbog Å¡oka koji je doživjela, rekla nam je Tajana. Prema profesoriÄinim rijeÄima, nakon fiziÄkog sukoba uslijedilo je verbalno obraÄunavanje te joj je BarbaroÅ¡a navodno zaprijetio da će je zakljuÄati u uredu. — Nekako sam ga uspjela odgurnuti od sebe i pobjeći iz Å¡kole. OtiÅ¡la sam na Hitnu pomoć, gdje su me medicinski obradili, a nakon toga u Prvu policijsku postaju. On mi je na kraju rekao da njega boli k.... Å¡to ću ja otići na policiju. Najvjerojatnije ću podignuti privatnu tužbu protiv njega — zakljuÄila je vrlo uznemirena i prepadnuta "************" mnazije Perice BarbaroÅ¡e i njegove izjave na žalost nismo uspjeli doći jer se na telefonski broj Å¡kole javlja automatska sekretarica.