1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Celeron Vs Dual Core

Discussion in 'General Chat' started by indyeah, Jul 5, 2008.

?

Celeron Vs Dual Core

  1. Me likey Celeron !!

    4 vote(s)
    11.4%
  2. I am a Dual Core God.

    25 vote(s)
    71.4%
  3. Celeron is a messup!

    2 vote(s)
    5.7%
  4. I've no clue about this!

    4 vote(s)
    11.4%
  1. miikey

    miikey Peon

    Messages:
    122
    Likes Received:
    2
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #41
    6GB!.
    SEMrush
    I seriously need to invest in a new PC, cause photoshop sucks it like a b^&$h when you got Mcafee running on 512MB! lolol
     
    miikey, Jul 6, 2008 IP
    SEMrush
  2. calum

    calum Peon

    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    141
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #42
    Get a duo, or if you can afford one a quad, they are so fast!
     
    calum, Jul 6, 2008 IP
  3. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #43
    wrong...dual core=stripped down version of core2duo. It is ALSO used to refer to processors with 2 cores
    Only Intel and AMD for the consumer market...
    I've already explained this earlier...please go through my other posts in this topic
    They are already there....but used in servers
    I guess I've said what you said in the first para earlier too.
    Let me get this clear, I used to have a celeron 1.7 GHz a few months back, When i used to run Opera, Firefox, YIM, Pidgin etc on it, it used to lag. Now I have a dual core 2GHZ, and all those applications along with more run like a breeze. The difference in not slight, dual cores gives 10 times more performance
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  4. indyeah

    indyeah Well-Known Member

    Messages:
    1,901
    Likes Received:
    44
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    165
    #44
    What was your RAM buddy?. Did you just the change the processor or any other upgradation?
     
    indyeah, Jul 6, 2008 IP
  5. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #45
    Ram was 512MB
    Processor, motherboard, ram, hdd
    processor- Celeron->dual core
    ram- SD-DDR2
    Hdd- 80GB(IDE)->500GB(SATA)
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  6. crownrahul

    crownrahul Well-Known Member

    Messages:
    2,279
    Likes Received:
    248
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    133
    #46
    Celeron is better for low budget, I first celeron family desktop 1.7 Ghz. then 2.4 ghz, they all was good, if your budget you can purchase Dual Core..
    thanks
     
    crownrahul, Jul 6, 2008 IP
  7. indyeah

    indyeah Well-Known Member

    Messages:
    1,901
    Likes Received:
    44
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    165
    #47
    Thanks for the reply crownrahul :), yea sure I have a Dual Core in mind

    500 GB, that's sweet !!!!

    actually that might be the difference, you had a 80 gb IDE and a 512 mb ram and then you upgraded to a 500 GB SATA.

    You gonna see a speed difference for sure :)
     
    indyeah, Jul 6, 2008 IP
  8. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #48
    Thanks...
    I guess I told this earlier...
    Bigger Hdds, floppy drives etc etc, slow down the speed and not increase them
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  9. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #49
    celerons are basically dual cores with a processor disabled and underclocked and other features disabled


    dual cores ftw?
     
    Meth_, Jul 6, 2008 IP
  10. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #50
    LOL
    Seriously....made me laugh like hell
    I will believe your theory if you explain this to me:
    Why would Intel develop a dual core, disable one of the cores, underclock it, disable other advanced features and then sell for less than half the price? And then remove the limitations and release it after AMD released it's dual core? :p

    Note to others: Don't believe Meth_'s theory, He's seriously misinformed
    No offence mate but it simply doesn't make any sense
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  11. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #51
    the stripped down version is either core duo or core solo (now rebranded as celeron processors)
    dual core just means two cores
     
    Meth_, Jul 6, 2008 IP
  12. esidyo

    esidyo Peon

    Messages:
    4,589
    Likes Received:
    316
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    0
    #52
    LOL !!!!!

    That was a laugh of the day, hats off to your humour, BTW it made sense :p
     
    esidyo, Jul 6, 2008 IP
  13. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #53
    Because not every processor made is upto the "standards" for a dual core processor (it's a very hard process getting them correct) and most of the time there's just a fault with ONE core, so they disable ONE core and everything faulty with it and rebrand the processor as a celeron


    see: AMD triple core processors
     
    Meth_, Jul 6, 2008 IP
  14. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #54
    I won't get into an argument...
    dual core is the stripped down version or core2duo
    Celeron is a stripped down version of PIII
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  15. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #55
    Meth_, Jul 6, 2008 IP
  16. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #56
    find me a processor branded "dual core"
    where the reference "dual core" isn't telling people that there's more than one core


    there's pentium #/pro ect
    pentium D (which you might be confusing for "dual core")
    core 2 duo
    core duo
    core solo
    celeron
     
    Meth_, Jul 6, 2008 IP
  17. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #57
    Celeron's are crippled core2duos?
    DUDE SERIOUSLY!!!!
    Celeron's are stripepd down PIII....
    Hold on, I'll try to find you a article on some reputed website so that you can clear your facts
    *starts googling
    http://www.intel.com/Consumer/Learn...ore-detail.htm?iid=learn_proc+pentium_desktop
    http://www.intel.com/Consumer/Learn/Desktop/core2duo-detail.htm?iid=learn_proc+c2d_desktop

    not confusing....
    pentium D=2 prescott processors
    dual core is different
    http://img356.imageshack.us/img356/9797/scrshtms2.jpg
    My cousion has a Pentium D and it says Pentium D in his system properties and not Pentium Dual-core.

    http://www.chotocheeta.com/2007/09/...-2-duo-vs-intel-dual-core-vs-intel-pentium-d/
    http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080528055314AAXxOab

    And yea, even if this doesn't satisfy you, there's nothing more I can do
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  18. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #58
    we're not living in 2004 anymore
    celerons have advanced with every other processor Intel has made
    and advancement with a crippled P3....?


    ....................................?

    .........................................................................?


    :Z
     
    Meth_, Jul 6, 2008 IP
  19. Korrupt

    Korrupt Well-Known Member

    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    56
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    115
    #59
    The advanced version is called Celeron D and celeron dual-core and not Celeron.
    And here we are discussing about Celerons
    EDIT:
    Here's another set of links to satisfy you
    Intel® Celeron® Processor
    http://www.intel.com/products/processor/celeron/index.htm
    Intel® Celeron® D Processor
    http://www.intel.com/products/processor/celeron_D/index.htm
    Intel® Celeron® Dual-Core Processor
    http://www.intel.com/products/processor/Celerondualcore/index.htm
    Intel® Pentium® D Processor
    http://www.intel.com/products/desktop/processors/pentiumd/pentiumd-overview.htm
    Intel® Pentium® Dual-Core Processor
    http://www.intel.com/products/processor/pentium_dual-core/index.htm
    Intel® Core™2 Duo Processors
    http://www.intel.com/products/processor/core2duo/index.htm?iid=prod_desktopcore+body_core2duo
     
    Korrupt, Jul 6, 2008 IP
  20. Meth_

    Meth_ Well-Known Member

    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    72
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    140
    #60

    aye, I thought you meant a while new brand named "Intel dual core", not Pentium dual core... in that case yeah you're right



    it's still Intel "pentium" dual core


     
    Meth_, Jul 6, 2008 IP