1. Advertising
    y u no do it?

    Advertising (learn more)

    Advertise virtually anything here, with CPM banner ads, CPM email ads and CPC contextual links. You can target relevant areas of the site and show ads based on geographical location of the user if you wish.

    Starts at just $1 per CPM or $0.10 per CPC.

Bing not returning result: "format=rss" no longer available?

Discussion in 'Keyword Tracker' started by BlackjackInfo, Jul 1, 2011.

  1. #1
    As of July 1st, I'm not getting Bing results in the keyword tracker.
    Trying a search manually using the format=rss option at Bing just returns a regular page now.
    Example:
    http://www.bing.com/search?q=pluto&first=1&count=10&format=rss

    It looks the tracker needs to transition to making Bing API calls instead.
    Something like this:
    http://api.bing.net/xml.aspx?sources=web&query=query-goes-here&appid=your-bing-app-id-goes-here&web.count=10&web.offset=1
    with the requisite settings and changes to the PHP script.
    SEMrush
     
    BlackjackInfo, Jul 1, 2011 IP
    SEMrush
  2. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,283
    Likes Received:
    2,599
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #2
    Yeah... not sure if it's temporary bug on their part or a permanent change. The format=rss doesn't work, but it's listed as a valid XML type in their page source still...
     
    digitalpoint, Jul 1, 2011 IP
  3. BlackjackInfo

    BlackjackInfo Well-Known Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    118
    #3
    Bing still dead. Any plans?
     
    BlackjackInfo, Jul 13, 2011 IP
  4. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,283
    Likes Received:
    2,599
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #4
    Yeah... working on switch over the the official Bing API 2.0.
     
    digitalpoint, Jul 13, 2011 IP
  5. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,283
    Likes Received:
    2,599
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #5
    If you update your PHP script from the settings, Bing should work again.
     
    digitalpoint, Jul 13, 2011 IP
  6. theblade24

    theblade24 Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    73
    #6
    Trying to update my script and when I go to get the php code, this is the end of what I see and can get

    echo serialize($output);

    So it appears the entire script code is not uploaded for us to get?
     
    theblade24, Jul 21, 2011 IP
  7. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,283
    Likes Received:
    2,599
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #7
    It shows for me... what browser/version/OS are you using?
     
    digitalpoint, Jul 21, 2011 IP
  8. theblade24

    theblade24 Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    73
    #8
    Firefox 4.0.1 on Windows Vista

    Just tried IE 9 too and same thing.

    The code is cutoff at that point. Nothing below it.
     
    theblade24, Jul 21, 2011 IP
  9. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,283
    Likes Received:
    2,599
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #9
    Oh, that's normal... that is the last line. I thought you meant that was the ONLY line you can see.
     
    digitalpoint, Jul 21, 2011 IP
  10. theblade24

    theblade24 Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    73
    #10
    Same thing in Chrome.
     
    theblade24, Jul 21, 2011 IP
  11. theblade24

    theblade24 Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Trophy Points:
    73
    #11
    ok I got the code. I guess what threw me was ?> was missing from the bottom after that line.

    I didn't think it was the end of the script.
     
    theblade24, Jul 21, 2011 IP
  12. digitalpoint

    digitalpoint Overlord of no one Staff

    Messages:
    38,283
    Likes Received:
    2,599
    Best Answers:
    460
    Trophy Points:
    710
    Digital Goods:
    29
    #12
    Yeah... it's intentional since it's optional. It saves people from getting errors when their editor adds extra carriage returns to the end of the file. :) Extra characters OUTSIDE the end tag is no bueno.
     
    digitalpoint, Jul 21, 2011 IP